SSD disk spašavanje podataka

Spašavanje podataka sa SSD diskova

SSD DISK

SSD disk (Solid State disk), sve više preuzima mjesto klasičnog hard diska. Neuspordivo veća brzina, veći kapaciteti, i danas bitno povoljnije cijene. Nova tehnologija donosi uz standardne načine spajanja SATA i mSATA, i neke potpuno nove. Najčešći su modeli sa M2 sustavom spajanja, gabaritno mali i podesan za prijenosna računala. Za najbolje performanse tu je PCE-Express 3 sustav spajanja direktno na sabirnicu. Danas već postoje modeli od 4TB, i svake godine imamo sve brži rast performansi.

Voljeli bi kad bi mogli reći da pouzdanost prati performanse. Međutim nije tako. SSD diskovi su danas nepouzdaniji u odnosu na klasične. SSD spašavanje podataka je izazov sa kojim se susrećemo već godinama.

SPAŠAVANJE PODATAKA SSD DISK

Radi se o vrlo složenim jedinicama, gdje postoje stotine proizvodjača i isto toliko kontrolera, što zahtjeva konstantan razvoj naših tehnologija i praćenje tržišta. Isto tako danas je već značajan broj SSD diskova tvornički kriptiran na nivou procesora što značajno otežava SSD spašavanje podataka.

KAKAV SSD DISK  KUPITI

Na tržištu danas postoje vrlo jeftini SSD diskovi nepoznatih proizvodjača, i tu se obično radti o korištenju komponenti koje nisu zadovoljile svojom kvalitetom. Dobro razmislite prije nego se odlučite za neki ezoterični, nepoznati SSD, ma kako jeftin bio. Odlučite se za kvalitetan i provjeren SSD disk.
Redovito radite backup (sigurnosne kopije) vaših podataka, stvorite si rutinu i sustav po kojem funkcionirate. Uistinu postoje vrlo jednostavni alati uz koje sigurnosne kopije možete potpuno automatizirati.
Ukoliko ipak zatrebate SSD spašavanje podataka, infoLAB kao i uvijek ima najsuvremeniju opremu i tehnologiju i iskusne stručnjake koji mogu pomoći.

Pratite nas i na društvenim mrežama: